dijous, 7 de gener del 2016

La primera matinal de l'any


Avui hem tornat a la mateixa zona que l'altre dia: a la Roca del Tambor Gran i el Gerro. Hem començat fent la #6 (V+) de la Roca, per escalfar un xic: avui fa un día rúfol, amb poc sol i als voltants hi bufa el vent. Per sort, nosaltres estem a recer del vent, però malgrat tot els dits queden freds en contacte amb la roca.

Escalfant -o intentant-ho- a la Roca del Tambor Gran.

En Ramon ha tingut bones sensacions, millors que les de  l'altre dia. Per continuar la feina, proposo anar a la part dreta de la cara est de la Veïna del Gerro, on hi ha un 6a+ que no he fet mai. Així que ens posem a Kill da Poma (6a+), una via curteta, però amb un pas bloquero per superar el desplom. He anat un xic per la dreta de la primera xapa del desplom, per després creuar cap a l'esquerra i xapar la segona des de ben amunt, un cop fet els passos durs. Potser es pot xapar abans, però segur que peta més. En Ramon també s'hi ha posat de primer i només s'ha hagut de penjar un cop estudiar els moviments. Bloquera, però serveix per escalfar.

A Kill da Poma.

Baixant he posat cintes a Kimba el Groggy (6c) i m'he mirat la zona xunga, allà on supera el desplom. Per tant, quan en Ramon ha acabat Kill de Poma, m'hi he posat des de sota... i ha sortit a la primera! Sota el desplom hi ha un pont de roca espectacular per la dreta. D'aquí una bústia d'esquerra i una pedra/bústia lateral dreta força separada. Per fer el pas, jo m'he agafat d'esquerres en una rebava lateral i pinçant el dit gros a un monodit. D'aquí, pujar peus, tibada burra fins una pedra que fa baixada, pujar peus i anar a caçar un bolo rovellat bo. Des d'aquí es xapa la darrera i s'acaben les dificultats. El pas està molt concentrat al desplom, però també hi ha tomàquet per sortir de terra, un xic per la dreta de les xapes. Al sac!

En Ramon, a sota del bombo de Kimba...

 
 ... i havent-lo superat i ja en terreny més suau.

En Ramon també li ha fet un intent i li han sortit els passos, però penjant-se força. Baixant, ha passat la corda per la darrera xapa de Mal de Vell (7a) per poder fer-li un top-rope. N'hi he fet dos. El primer, per descobrir els passos i el segon, per intentar encadenar-ne alguns. 

 En Ramon, mirant-se Mal de Vell.

El pas més dur està entre la primer i la segona xapes. Jo m'agafo amb dreta d'un forat gran, primer en lateral i després gairebé en invertit, pujant el peu dret fins una bústia que hi ha a sota i estirant mà esquerra fins un forat-regleta raonable. Després val la pena canviar dreta a un bidit dolent, però que pot ajudar per anar de dretes a unes rugositats acceptables. Canto raonable fins arribar a una bústia enorme i bona. D'aquí s'ha d'anar a buscar una pedra rovellada amunt a la dreta. Per arribar-hi s'ha de moure la mà esquerra a la bústia per agafar-la bé en lateral i d'aquí a la pedra, també en lateral. No anara directament a una bústia sinó a algo intermig i reservar la bústia per la dreta. A partir d'aquí ja es va fent bé. Al segon intent, m'he hagut de penjar bastant, però els passos han anat sortint. Bàsicament m'he quedat sense pell a les primeres falanges -a banda de mancar un xic de potència...


 Jo mateix, al començament de Mal de Vell.



I després de que en Ramon li fes un últim top-rope al Kimba, ens n'hem anat cap a casa. Amb feina feta i feina per fer, que és del que es tracta. A veure si  ara no cal esperar sis anys...