diumenge, 17 de gener del 2016

Vinya Nova-Torrent del Pont-St Jeroni-Cami dels Francesos-Can Jorba-Vinya Nova


Avui hem fet una caminada matinal per Montserrat amb la Rosa. Hem aparcat a la Vinya Nova i hem enfilat el Torrent del Pont amunt. Avui ja no es pot escalar a les vies de la nostra dreta, però hi ha uns paios que semblen ignorar-ho. El camí és agradable de pujar, té un pendent constant no massa intens que fa que, probablement, sigui la forma més còmode de fer cim venint per la banda sud.

Quan el torrent s'obre, just abans d'un trencall, parem a fer un mos.

Fent un mos després de sortir del Torrent del Pont

Vista al Coll dels Pollegons. Els Gorros al fons.

Seguim pel trencall de l'esquerra, n'ignorem un altre que surt a l'esquerra i seguim amunt, seguint una carena que ens portarà fins al transitat camí de Sant Joan a Sant Jeroni. 

En poca estona som al cim i gaudim de la bona vista que tenim. Fa un xic de vent, però és suportable. Baixant les escales ens trobem la Cristina, l'Albert i la xica, que finalment han optat per caminar perquè el matí era gèlid i no convidava a escalar.

 Al cim. Tenim bona vista!

 Vista cap a Sant Benet i Gorros. El mar al fons.

Després del revolt que fan les escales cimeres, estem al cas del trencall que surt a la dreta vers el Camí dels Francesos. Anem baixant per un camí conegut i ben marcat. Trobem el trencall que portaria a la canal del migdia a la dreta. L'ignorem i anem avall. També trobem un trencall que baixa a mà esquerra i que desconec... Investigarem perquè al mapa no surt.
 
 Baixant pel camí dels Francesos. Núvols que avui seran fotografiats pertot.

Aviat som prop del Coll de Mosset, i seguim directe avall, fins al començament del camí. No ens arribarem a Can Jorba i agafarem un corriolet que ens menarà al punt de partida evitant la pista.