dilluns, 12 d’agost del 2019

Moià: La Falsia


Aquesta tarda en Ramon tenia ganes de sortir després de molt temps. Li he proposat anar a la Falsia on hi havia estat fa uns anys i on encara tinc alguna feina per fer. Les ressenyes més completes, al blocempotrat.

Hem començat per l'esquerra de tot, amb la #1 (V+). Anar fent, com ja s'intueix. En Ramon sembla que s'hi torna a trobar...

A la primera del dia. Anar fent.
 
Després, la veïna del costat #2 (6a). Aquí ja s'ha de tibar una mica més, sobretot a base de laterals d'esquerra. Molt xula!

La #2 és molt més divertida.

Poso les cintes a la del costat, però en Ramon prefereix fer primer alguna cosa més senzilla. Així que anem cap a la dreta, a fer la #22 (V+). Aquestes vies són molt guapes, la única pega és que són molt i molt curtes, llàstima. 

Continuant la sessió a la dreta, a la #22.

A continuació, la #3 Tinto de Verano (6a+). Sembla que ja s'haurà de tibar més però aconsegueixo trobar la manera de no complicar-me. Ma dreta encastada a al fissura vertical, creuar esquerra al costat de la xapa i pillar unes regletes bones. A partir d'aquí, buscant surten regletes i els peus es posen prou bé. Molt xula!

En Ramon ja ha treballat prou per avui així que jo em poso a la #5 (6b). A la via #4 Pata Negra (6b) ha saltat un bloc enorme i hi ha una mica de sorreta... Suposo que es fa igual de bé, però ho miraré un altre dia. LA #5 és de desplomet amb bon canto. Objectiu, pillar un bec enorme de dreta, remada a l'esquerra i remada a un bon canto. Aleshores el difícil ja està fet. Surt sense complicacions.

Aprofitant que els Guillems (amb perdó d'en Willy) tenen la corda passada, aprofito per tancar la tarda fent un top-rope a la #6 Lambrusco (6b+) on ja n'hi havia fet un fa 5 anys (!!). Aleshores vaig poder controlar l'entrada... avui no gaire! Tinc anotat: esquerra invertida, dreta invertida, tibada-llençament d'esquerra a un pla i rebot a un bec bo. Avui ho he provat i he fet la tibada-llençament amb l'esquerra directa al bec bo, però no m'hi he quedat gaire de gust... He anat fent els passos, això sí. La part complicada de la placa es resol ben bé anant cap a l'esquerra amb els peus sobre una repiseta.


Tocarà tornar a tastar Lambrusco... I a veure com progressa en company...