dissabte, 24 de juliol del 2021

Escalada a la fresca

Avui ens n'hem anat a buscar la fresca de la Cerdanya, a Urús, amb l'Ernest, el Pana, el Quico i un servidor.

El Josep i jo hem començat per l'esquerra de tot, on hi ha un V+ farcit de xapes perquè la via va sobre blocs que fan dubtar un mica i hi ha alguna caiguda delicada. Cal portar força cintes, malgrat el poc recorregut.


En Josep a la #1 i en Quico a la #3, a la dreta.

Poc a poc hem anat tatxant el conjunt de les quatre vies que queden a l'esquerra de la repisa, al llarg de l'antiga tuberia. Les hem fet per ordre creixent de dificultat, entre V+ i 6b si no recordo malament: #1, #3, #4, #2.



En Josep a la #4...


... i aquí a la #3. Cal tibar una mica!

Després ens n'hem anat cap a la dreta, a fer una via que va per l'esquerra d'un esperó (6b). Hi ha una mica (força) d'aire entre xapes i al principi la roca no té l'aspecte 100% sòlid que tant ens agrada. A l'alçada de la reunió que fa la via de la dreta el terreny es posa més que vertical. Els companys l'han fet amb tendència a buscar l'esperó, de manera que la cosa es suavitza molt. Baixant he vist que també es pot fer ben recte, però aleshores la cosa s'encabrona força.


A dalt, els companys al 6b de l'esperó. A sota, jo mateix.

Per acabar, en Josep i jo ens hem posat a un 6c+ llarguíssim aprofitant que podíem fer-hi un bon top-rope. Sort n'hi ha hagut perquè jo m'he hagut de penjar unes quantes vegades! Terreny atlètic en lleuger desplom al principi i placa fina i dura després. Una via de gairebé 40 metres on no hi ha gaire llocs on puguis reposar i a tot arreu hi ha feina! Molt bona, però amb aire entre xapes també (per si es vol encadenar...). Surten tots els passos, però encadenar-la seria una altra història...


L'Ernest, que encadenarà el 6c+, en top-rope...


... i jo, que ho intentaré... en va! Això sí, surt tot!

Els companys encara es posen a la del costat. Han optat per no fer tantes vies senzilles -estan forts!

Cap a les 13:00 el sol comença a fer acte de presència. Va bé perquè tenim intenció de tornar d'hora. Tot i això hem fet sis pegues a unes vies boníssimes.