diumenge, 8 d’agost del 2021

Vilada, després de molts anys

Avui ens n'hem anat a a Vilada amb en Pep. Feia molts anys que no havia estat aquí, i sols hi vaig fer una visita. I recordo que el Pep P. em  va suggerir Can Marieta com un sectoret ben xulo. Coincidia amb les intencions del company així que ens hi hem acostat, amb alguna vacil·lació pel camí ;)

Hem començat per Pallaringa (6a), una línia llarga i guapa, vista des de sota. I la veritat, és que no decepciona en absolut! Un viot, que obliga a tibar una mica però. A la part de dalt, les assegurances allunyen una mica, cosa que li afegeix un puntet... De fet, en un punt ni tan sols veia cap on havia d'anar... En Pep l'ha encadenada anant des de baix, cosa que ha estat una alegria particular per ell, que li tenia l'ull posat!


En Pep, encadenant Pallaringa.

Després ens hem posat a Puta Reunió (6a) just a la seva esquerra. L'entrada és bloquera i s'ha de tibar molt, és molt dubtós que la graduació hagi de ser la mateixa que l'anterior... Després, és qüestió d'anar fent, amb tendència cap a l'esquerra. La guia parla de 5 assegurances, la realitat és que probablement en calen el doble. Té una entrada curiosa a la reunió, que segurament li dóna el nom a la via. Però després d'entrar-hi quatre vegades, acaba sent fàcil i tot...



Després del bas bloquer de Puta Reunió.

A continuació ens hem posat a Jamel (6a). Començament normalet i després toca atacar un desplomet. Jo ho he fet de la manera més complicada possible, segurament, creuant-lo de dreta a esquerra mentre anava tibant de valent. Després la cosa es suavitza i ja està. Crec que és bastant més difícil que la primera, també.


Jo mateix mirant el desplom de Jamel.


Al desplom de Jamel. Toca fer-lo per l'esquerra, com fa el company!

A continuació, hem fet la de la seva esquerra, Via Làctea (6a+). No recordo haver tibat de forma excepcional a enlloc, però sí que crec recordar que és més contínua, amb dificultats no despreciables fins més amunt.


A Via Làctea. Algunes tibades en lateral porten a l'èxit.


En Pep a la mateixa via.

Baixant he posat algunes cintes a La Foradada (6b) i m'he estat mirant els passos. El suficient per decidir que li faria un pegue en top-rope, anant a la reunió de les vies anteriors. Ha estat una bona decisió, perquè aquí s'ha de tibar de valent a diversos llocs. No dóna treva fins molt amunt on la cosa es posa més fina i, a sobre, les xapes el posen a can pixa... L'he encadenat d'aquesta forma, però no em motiva provar-la des de sota!

Quan hem fet la primera via m'he mirat una mica Nenes del Cul Plomat (6b), pensant que seria una via factible. M'he mirat algun pas, per si les mosques, però veient el pa que hi donen per aquí, avui he decidit que no calia fer més pegues, no fos cas que tingués algun disgust... Així que hem plegat trastos i ens n'hem anat cap a casa. Bones vies, dures, però molt bones. I, a sobre, a l'ombra, cosa que s'agraeix en dies calorosos...