dimarts, 3 d’agost del 2021

Aguda Gran, La Nou

Avui hem fet una visita de tarda a un lloc nou (per a mi), La Nou. L'Ernest hi va estar fa uns dies i hi té projectes i a mi m'agrada conèixer nous indrets.

He començat amb Taral·lirot (V+), a la dreta de la part de dalt de la Cara Est de la Aguda Gran. Via d'anar fent, amb un tram central, en díedre, on t'has d'esforçar una mic.


Escalfant a Taral·lirot.

Després d'aquesta, toca continuar escalfant amb Menú Serrano (6b), no hi ha més opcions. Aquí hi ha força més feina. Començament d'anar controlant, després toca un flanqueig després d'haver pujat a buscar una vireta horitzontal i ens plantem a una zona més desplomada del que sembla. Aquí toca fer una bona tibada d'una aresta amb la dreta i pillar alguna cosa bona per l'esquerra. A vista no he vist el canto per l'esquerra i he hagut de desgrimpar per reposar, ja una mica inflat. Al final m'he penjat. N'he sortit sense massa dificultats. Després toca anar escalant, amb alguns passos d'adherència -o no, perquè es veuen marques allargades de gats, típiques de quan se'n van avall. S'ha d'apretar bastant, potser és que no estava prou escalfat.


Aquí s'ha de tibar bastant ja... un bon 6b.

A continuació l'Ernest es posa a La Palmera (6b+). Jo opto per fer-la en top-rope i ha estat bon decisió. Hi ha una zona delicada al tram de baix, on sembla que la millor opció és anar per la dreta de les xapes, mig en bavaresa sobre uns laterals de dretes i peus en adherència a la placa llisa. Després ve un tram senzill i comença el crux. Es tracta d'un díedre molt tècnic (i llis). Poc a poc vas fent moviments que et permeten guanyar alçada, amb mans força dolentes, molt dolentes de fet. Però curiosament acabo sortint-ne... La tensió que portava segurament és del tot innecessària perquè no ajuda en res i cansa molt, però no he sabut fer-ho millor. Ve un tram suau i l'entrada a la reunió torna a tenir el seu què. Sembla que hi ha d'haver bons cantos, però no. Jo he resolt tibant de laterals a dreta i esquerra i apretant bastant. Si ves fos, aquí fracasses! Surt tota, però és un projecte dels bons!


Contorsions i levitacions impensables és el que cal fer a La Palmera.

Després l'Ernest s'ha barallat amb Dolor Terapèutic que, segons l'actualització de la guia, és 7a+ però 7b segons altres fonts. Al segon pegue ha demostrat tenir-la controlada, a punt per una altra visita!


El company, a Dolor Terapèutic.

Aprofitant la reunió del 6b, jo li he fet un parell d'intents en top-rope a Depotistes! (7a). Al segon pegue l'he encadenat i me l'apunto com a projecte. Té un tram delicat al principi. La clau està en posar els peus a una franja, el més a l'esquerra possible. Des d'aquí, uns passos d'adherència tibant en lateral de roms però que surten miraculosament. Després ve un tros senzill i un ressalt. Aquí jo aconsegueixo estirar-me un munt fins pillar un regleta suficient per pujar peus i trobar canto suficient. D'aquí toca anar una mica cap a la dreta, a buscar un forat boníssim tot i que els peus són justets. S'acaba pillant una franjeta bona i aquí ve un altre crux. La gràcia és estirar mà dreta, creuant, fins pillar una nyapa. Pujar peus a unes merdes i pillar un foradet rom amb esquerra i posar peu esquerre en franja prou bona. Aquí ja s'acaba.


M'he barallat a Depotistes! i la veig factible...

Hem decidit plegar però encara hem tingut un problema amb un nus que s'ha fet a la corda... L'Ernest ha hagut de tornar a pujar un trosset pel 6b fins poder estirar l'altre cap... Coses que passen!

El sectoret no dóna molt de sí, però permet alguna altra visita encara. Hi tornarem!