diumenge, 27 de novembre del 2022

Mercadal Inferior

Avui hem sortit amb el Ramon, el Pana i l'Ernest. Destí, a algun lloc del Berguedà, que la meteo pinta bé aquí. Al final, hem anat al Mercadal Inferior.

Hem començat escalfant a Bigger City( V+) que té un pas bastant rabiós a l'alçada de la segona xapa. Fa uns dies ja s'hi van sentir alguns renecs. Avui no he renegat, però he hagut de mirar-m'ho ben bé. En aquesta via he estrenat gats, els Tenaya Mundaka, i la veritat és que m'han respost la mar de bé. Ja no me'ls trauré en tot el dia!


Escalfem amb roca freda a Bigger City, amb un pas bloquero al principi.

A continuació ens n'hem anat a la via de l'esquerra de la Mi Chica es un Bombón, una via del Jortx (?), que a l'esquerra té una via amb els primers bolts sense plaqueta. Seu ser un als voltants de 6a i ens ha semblat mol xula! Tot i que la roca sembla crostosa, no s'ha trencat res. En algun punt s'ha de treballar una mica per veure la millor continuació. Bona!


Al 6a de l'esquerra de la ...Bombón.

Seguim escalfant amb el primer llarg de La Sardineta (6a+). Un llarg força tècnic, amb moviments d'adherència guapos i certa distància entre xapes. Cal mirar-s'ho.



Bon primer llarg de La Sardineta.

A continuació, m'he posat al projecte del dia i he posat cintes al primer llarg de La Trompa (6c) on l'altre dia li vaig fer un pegue. El tram de baix ha anat sortint, però no sempre era evident on calia anar i m'he anat penjant. Seguint aquesta tònica he anat fent, i l'he acabat muntant amb bastants reposos.




Posant cintes a La Trompa. M'he tret roba en un dels reposos...

L'Ernest li fa un pegue i se'n surt a la primera gràcies al flasheig que li faig. En Josep li fa un tast en top-rope i s'ha de penjar en algun punt. Després torna a ser el meu torn i intento encadenar-la.


L'Ernest, triomfant.

La part de baix ja la tinc matisada. Superar la segona xapa amb una presa acceptable per l'esquerra i agafar una regleta lateral per la dreta que permet xapar. Una remadeta fins una lateral d'esquerra, força a l'esquerra i anar pujant per aquí. Sota el bombet, moure peus un xic a l'esquerra i pillar algun rom suficient per superar-lo. Zona suau per la xorrera fins que toca posar-se de peus a sobre de la trompa. Aquí es pot fer un bon repòs. Ara toca el plat fort: flanqueig per pillar un canto lateral d'esquerra bo. Xapar pujant peus i tornar a baixar per seguir flanquejant. Agafar un bon canto d'esquerra, pujar peus, dreta a una rebava lateral roma i rebotar fins al canto bo... Que no aconsegueixo fer perquè (crec) que he volgut anar directe. És important ajudar-se rebotant amb la dreta! Des del canto bo, xapar, esquerra a una presa bona i remada llarga havent pujat molt peus fins un bon canto de dreta i després d'esquerra. Aquí es xapa amb certa comoditat i et pots espolsar una mica. Pujar uns metres de bon canto, una presa boníssima d'esquerra, xapar i pillar una regleta dolenteta de dreta, un bec dolentet d'esquerra, pujar peus i pillar un pla amb la dreta i l'esquerra a sobre en un canto molt bo. Aquí he arribat creuat i m'ha agafat a la cinta. Després, queda ben poca cosa més fins la reunió.



Malauradament, he caigut al crux de La Trompa. Un altre dia serà.

Quina llàstima haver fallat a la remada llarga! Després d'aquest pas "només" s'ha d'aguantar, que no és poc perquè la via tira enrere! A la propera ja sortirà!

Per acabar, encara li he fet un pegue en top-rope al primer llarg de Mou la Cotna (6a+). Té un primer pas bastant burro i bloquero. Després, bastants passets de finura! Guapa però no val a badar!

Amb sis pegues ens n'anem cap a casa ben contents. A primera hora feia rasca però després hem escalat en màniga curta. A peu de via, ben tapats però!