dissabte, 27 de gener del 2024

Carboneres

Amb en Ramon ens n'hem anat a Carboneres. Quan arribem encara no hi toca el sol i ens esperem uns minutets. Avui no fa gens de fred tot i que encara queda alguna clapa de neu i glaç pel camí (podem dir que hem xafat neu per fer l'aproximació).

Comencem amb quelcom suau, És Millor un Ossu (6a), aprofitant que és el primer lloc on entra el sol. Anar fent, molt suau, amb un passet a l'entrada de la reunió.


Escalfant...

Ens posem a un plus més, Drak Inerte (6a+). Però aquí s'ha d'apretar fort ja. Hi ha un parell de passos que demanen força i concentració. El Ramon s'hi posa de primer i s'ha de penjar en un punt, però li fot amunt la mar de bé.



Gaudint i tibant a Drak Inerte

Després jo he muntat el projecte del dia, La Fragua de la Cohesió (7a), aprofitant que els reis han portat una canya. Sense... no m'hagués atrevit! Li havia fet uns pegues fa un temps. Avui uns quants més! Els passos surten tots ara bé, no em veig prou fort per encadenar. Inici amb una mica de desplom, amb canto raonable. Si es va a la idea, acabes arribant a sota el sostre prou ràpid i aquí hi ha un repòs acceptable. Després ve un flanqueig delicat, sense pujar peus, aprofitant una regleta de peus. Després, agafar el llavi del sostre invertit i anar seguint la fissura cap a la dreta, en bavaresa, entrant en terreny de la via veïna per retornar a la nostra a la fissura que va va a l'esquerra. Aquí no hi ha cap repòs prou bo i s'arriba fet caldo perquè hi ha unes bones tibades. Potser amb calma Zen s'hi arribaria millor... però ara ve el tram difícil! Canto bo amb dreta, esquerra a una pinça roma, creuar dreta fins a una bona presa i esquerra al costat. A mi em caldria un allargo per xapar ara o gairebé ara. Ara cal pujar peus, cosa delicada perquè només hi ha petits bonyets que costen de veure (al final del matí, amb el sol de costat, es veu millor el relleu, atenció!). Doncs s'han de pujar peus, estirar-se a esquerra per agafar una llastra invertida d'esquerra, bicicleta de costat, peu dret per l'exterior a una punxa de llastra i estirada fins un bidit/regleta rom de dreta. No posar-se de cara, perquè cada vegada que ho he fet m'he desenganxat de la paret. Mantenir-se de costat i pujar esquerra a una fissureta que té una bona rebava a l'interior per la mà esquerra. Pujar peus com sigui i llançament a un canto bo de dreta i d'aquí la reunió a l'abast. Ara mateix, impossible encadenar-ho!


A la part de baix de La Fragua de la Cohesió

Mentre jo li he fet pegues aquí el Ramon s'ha barallat amb Bàrbara Trash (6b). Al primer intent ha fet una voladeta i ha hagut de fer un A0 al crux. Després, en top-rope, s'ho munta prou bé!


En Ramon, a Bàrbara Trash

Al final hem acabat ben baldats tots dos, que és del que es tractava. La Fragua haurà d'anar esperant...