diumenge, 30 de juny del 2024

Avui hem sortit amb en Pep i en Manel. Amb en Manel feia un munt de temps que no coincidíem, de fet fa gairebé un any! Aleshores vam anar a La Placeta i avui hi hem tornat. Hem anat en tot-terreny perquè la pista està complicada en algun punt, sobretot a la part final. Però la nostra sorpresa ha estat que, en arribar al pàrking, hi trobem un XSara i una furgo enorme... Després hem parlat amb els del cotxe i ens han dit que han pujat sense problemes... Déu n'hi do!

Hem baixat fins al sector i ens hem quedat a la primera zona. Ens hem posat a Caga Mandúrries (IV+) aprofitant que els companys han deixat lliure la R. Una via d'anar fent, però amb una zona on t'ho has de mirar. La via està farcida de xapes, gairebé massa, excepte a l'entrada a la R, on hi ha una caiguda tonta sobre repisa, tot i que no té dificultats. Graduació molt desfasada.


Escalfant en un suposat IV+.

Després, a la seva dreta, ens posem a A Plom (V). Una mica més vertical, amb més canto i  més bonica de fer.



A la segona del dia.

Ens movem cap a l'esquerra a fer un esperonet que es veu bonic i que ha estat recorregut pels companys abans que nosaltres: Crazy Horse (V). La via té unes primeres xapes delicades, on el Pep recordava haver fallat sovint i per això l'ha preferit fer en top-rope. Avui ell també hi ha fallat. Als altres ens ha sortit sense massa complicacions, potser perquè ens hi hem posat una mica millor, aprofitant peus i anant a buscar el pas més evident, un xic per la dreta. L'entrada a la reunió, una mica per l'esquerra de la línia de xapes, es deixa fer bé. La graduació també es queda curta aquí.


Esperonet ben bonic.

Passem cap a la dreta, a fer A les Palpentes (V+). Aquí hi trobem un terreny més vertical, on s'ha de buscar la presa, que hi és. Mantinguda i bonica! Seria un bon 6a a molts llocs.



Apretant més a un viot: A les Palpentes.

D'aquí passem a Sang i Ànima  (6a+). Té una entrada molt rabiosa on s'ha d'apretar de valent. El nostre posa-cintes, en Manel, té una relliscada i baixa a terra emportant-se una rascada al braç però sense conseqüències, per sort. I això que rellisca bastant abans de la segona, que queda a can pixa i fa que la primera no protegeixi gens. Quan és el meu torn surto amb la segona xapada, que no tinc ganes de fer-me mal. Hagués estat bé fer servir la canya, que la dúiem... Després de l'agonia de l'entrada la via és un bon 6a+ de continuïtat, amb bustietes, cantos més o menys grans... que et van deixant inflat. L'he encadenat i ha estat la via top des de la re-entré. En Pep l'ha hagut de lluitar molt, massa, i acabarà l'activitat aquí.


Gaudint de Sang i Ànima.

Aprofitem que la R és comuna amb Cul d'Angúnies (6b) que va per la seva esquerra, a l'altra banda de l'esperó, per fer-li un top-rope. En Manel li comença a treure l'entrellat de la primera part. Després va trobant coses per anar fent. Quan m'hi poso jo aconsegueixo encadenar (sempre en top-rope) la primera part. Però al mur de després veig massa cantos i cap prou bo pel meu gust, així que em penjo per estudiar-ho. Sembla que hi ha moltes alternatives, val la pena estudiar-ne alguna i fer-la "del tiron" si no vas sobrat, cosa que ara mateix no vaig.





Cremant les darreres forces a Cul d'Angúnies (6b).

Després d'aquests sis pegues ens donem per satisfets! Llevat de la darrera, les he fet totes de primer, però darrera del Manel, que ha anat obrint camí amb solvència. Les sensacions avui han estat bones, a veure què diran les lumbars demà i els dies posteriors. Amb doloret a l'espatlla dreta, també, per si faltaven tares... Però ha estat una gran matinal amb bona temperatura i bons companys. A veure si anem repetint!