dimarts, 8 de desembre del 2015

Iniciació a CAM Nou Barris


Feia dies que no sortíem amb la Clàudia i també feia alguns dies que havíem previst sortir aquest pont. Arribat el moment, també s'hi ha afegit la Devi, que no havia escalat mai. La meteo no ha estat la més adequada per un dia d'iniciació, però finalment s'ha aguantat i ha estat un bateig reixit!

Proposo d'anar cap a Collabató i deixo que les nenes triïn: caminar més i estar tranquils o anar més a prop i tenir vida social. Evidentment, han triat l'opció més còmode i hem enfilat cap a CAM-Nou Barris. De lluny es veu gent arreu, tot i que no hem vingut pas gaire tard. Sembla que a la Placa del Pi no hi ha ningú i hem enfilat cap allà.

Com a primera via, ens posem a la Toni (IV). Després meu, puja la Clàudia, que ja sap més que bé com funciona la cosa. Després és el torn de la Devi! Amb les explicacions ben fresques s'hi posa i puja amb força facilitat. Una estrena de primera!

La Clàudia, a la primera via del dia

 I la Devi, en el seu bateig de roca!

Després hem fet la de la seva dreta, Arítjol (IV+). Aquesta és un xic més difícil, amb un pas de finura al mig. Però també ha sortit la mar de bé.

Les vies més senzilles ara estan plenes i ens posem al Totxo de l'Òscar, a la Piccolina (V). Aquí hi ha uns passets més verticals, però amb presa agraïda. Comparteix reunió amb la Cala Lluna, on ara mateix hi ha gent.

 
La Devi, despenjant-se al Totxo de l'Òscar

Mentrestant proposo de fer l'Almogàver Tossut (V+). Els primers metres són verticalots i cal tibar un xic, malgrat que hi ha bon canto. I la cirereta del pastís és l'entrada a la reunió, extraplomada i molt a la dreta, el que causa més d'una dificultat al sector femení. Malgrat això, l'han anat fent prou bé! La veritat és que no pensava pas que la Devi se'n sortís tan bé el primer dia!

 
La Clàudia, entrant a la reunió de l'Almogàver Tossut

Per acabar, ha quedat lliure la Cala Lluna (V) i ens hi hem posat. Aquesta és llargueta en comparació amb les anteriors, d'anar fent amb un parell de llocs on s'ha d'apretar un xic més. Les noies la fan amb una mà a la galta.
Amb aquesta donem per tancada la sessió matinal, sessió d'iniciació més que exitosa per la Devi. Ja sabem què li portaran els reis/tió! Crec que la sortida d'avui ha complert l'objectiu: li hem inoculat el virus, i ara ja no podrà estar sense escalar! Felicitats!

La meteo ens ha fet un xic la guitza al principi, amb boira i fins i tot alguna remulladeta, però al final l'astre rei ens ha regalat unes bones clarianes, de les que s'agraeixen en aquestes èpoques de l'any.