dilluns, 1 d’agost del 2022

Gorges du Tarn. Figues Au Cul

Amb en Pep hem fet una altra escapada estival. Aquest cop, a les Gorges du Tarn i de la Jonte. Cap dels dos hi ha estat mai i avui a la tarda volíem aprofitar per fer alguna cosa després del viatge. Comprem les guies a una botiga que ho anuncia a la porta i preguntem a l'oficina de turisme per si ens poden orientar del sector on anar, perquè hi ha molts sectors. Ens atén una noia que sap de què parla i ens suggereix anar a Figues Au Cul. Dit i fet!

Hem aparcat en una zona prohibida (després, tornant, ho hem vist) i hem fet l'aproximació de 1 minut fins al sector. Hi trobem gent, però tenim vies suficients. Comencem amb Orange Sanguine (5c) que sembla assequible. Realment és una via d'anar fent excepte al ressalt, on s'ha de tibar de valent. Hi ha formes més senzilles de fer-ho, però jo he resolt amb força bruta. En Pep opta per anar en top-rope i serà la tònica que, assenyadament, seguirà a partir d'ara.


Orange Sanguine.

A continuació ens n'anem cap a la dreta, a fer Nique le Lierre (5c+). Aquesta és difícil de pebrots, amb una fissura roma d'entrada, amb roca llisa també i una part final on s'ha de tibar de valent. Surt, però suant, i no només per la calor, que també!


El 5c+ més dur que he fet mai! (Bé, dels més durs...)

Ja mig acollonits, ens posem a Encule le Lierre (6a) a la seva esquerra. Curiosament, aquesta és suaveta en comparació. Amb gestos xulos, de tibar, però sense estressar-se massa. Fins i tot hem dubtat si ens hem equivocat de via, però no, és aquesta!


En canvi, és més agraïda de fer, la
Encule le Lierre.

Seguim amb Saveur d'Épices (6a+). La cosa es posa més complicada aquí. Un primer tram d'anar fent fins al mur on s'intueix que hi ha el tomàquet. I hi és: una bona tibada de regletes dolentes en terreny ven vertical fins pillar algun canto bo i aguantar mentalment perquè la xapa queda lluny, massa lluny per al meu gust. Després ve un tram lleugerament tombat, molt tècnic amb nyapes xiques de mans. Ha sortit i m'ha deixat satisfet!


I també hem tatxat aquest 6a+, però apretant fort!

Amb aquestes vies ja tenim un tastet de l'escalada aquí. Demà volem escalar al matí i no convé apretar massa, no estem acostumats a escalar tan seguit! 

El resum és: bona roca, bon equipament però amb aire entre assegurances i grau colladet. A la tarda hem estat "bé", que vol dir: a l'ombra i a molts graus de temperatura, però "bé".

Quan arribem al cotxe veiem que han passat un cable que tanca l'entrada a un camí i tenim el cotxe dins! Per sort, es pot aixecar i passem per sota sense problemes. Lliçó: mirar les prohibicions i mirar la guia amb cura, que ja ho explica ben bé!