dijous, 13 de juliol del 2023

Prohibitivo

Avui ens n'hem anat a buscar la "fresca" del Prohibitivo a Montserrat. Realment no hem estat gens malament!

Comencem amb l'Esperó de la Martina (6a+). Hi posa cintes l'Ernest i el Ramon decideix que la farà en top-rope en veure alguna agonia que s'hi endevina. Jo l'havia fet i recordava que hi havia finura de la bona. Diria que el que toca és anar tant a l'esquerra com es pot, des de ben aviat.



A L'Esperó de la Martina, segurament la cosa més suau d'aquí.

A continuació, l'Ernest tenia ganes d'Aspirina i hi hem anat. Fem La Normal de l'Aspirina (6a). Jo l'havia fet el 2009, és a dir, fa una bona colla d'anys ja! Començament en bavaresa, roca molt sobada i un alejillo fins la segona xapa dels d'apretar el culet. Després, hi ha l'opció clàssica, en ramonage i l'opció friki, per la placa, tirant a l'esperó. La clàssica és una agonia i l'esperó el farem unes quantes vegades després...




La Normal no és gaire normal i s'ha d'apretar bastant!

Aprofitant la reunió i que jo no l'havia provat mai, ens posem a Mil·lígram (6b+). L'Ernest fracassa a vista, el Ramon s'ha de penjar unes quantes vegades i jo també fracasso. El segon pegue de l'Ernest li servirà per tatxar-la. I el meu segon pegue, també! He apretat més que a algun 6c+... La roca està super-sobada i això fa que els peus siguin de molt mal posar. En fi, tatxada i per oblidar!



Agonia agònica a Mil·lígram. Dos pegues i apretant amb tot!

Per acabar ens posem a la via de la dreta de Pervertit, que no surt a Climb Around. Segons hip-hip-hurra, és la #27 (7a+), però no sabíem el grau quan ens hi hem posat. La via comença amb uns passos atlètics a buscar bons forats. Aquí crec que he trobat la millor forma de fer-ho: remada fins la bústia alta amb dreta (!), pujar peus i obrir dret fins poder fer un creuament amb esquerra a un forat bo. Forat de dreta i canto d'esquerra. A partir d'aquí toca saber aprofitar l'esperó, cosa que no és gens senzilla, sobretot a la part final. Aquí hi ha una nyapa d'esquerra i cal anar, "com sigui" a pillar unes bústies des d'on es pot arribar a la reunió. Els passos m'han acabat sortint tots, crec. Ara bé, veig molt difícil poder encadenar-los!







Fotos molt guapes i tibades dures al 7a+.

I amb aquests pegues ens n'hem anat a casa ben baldats! El sector està molt sobadet però queden algunes vies ben xules, aptes per ser tatxades algun dia...