dimecres, 4 de setembre del 2019

Mercadal Superior


Aquesta tarda hem anat al Mercadal Superior amb en Josep. Sí, orientació oest, en una tarda d'estiu? Darrerament vaig a parar a uns llocs i orientacions curioses -m'ho he de fer mirar. Però realment hem estat la mar de bé i no ens hem rostit, de fet l'aire està prou fresc com per poder escalar on sigui...

Per començar ens posem al Díedre Negre (6a). Es va fent bé, amb cura i mirant-t'ho bastant però- fins un lloc on no es veu fàcilment com sortir-ne: pel díedre cal fer filigranes que no toquen, ni pel grau, ni per ser la primera del dia, així que em penjo. Després resulta que hi ha una regletilla a la paret de la dreta. Si la saps, bé. Si no, malament. En Josep s'ho sap tot molt bé i jo no... Després d'aquí és qüestió d'anar fent i acabar amb un flanqueig a l'esquerra a buscar alguna reunió de les que hi ha.


A Díedre Negre

A continuació en Josep es posa a Apòstols Mítics (6b+). Baixant em suggereix que la faci en top-rope perquè diu que hi ha moviments que no són evidents. Sort que ho faig així. Cert. No són evidents, ni senzills una vegada vistos.

A Apòstols Mítics

Després de tants èxits ens posem a Esperó Oest (V+). Sembla senzilla (de fet, ho és: l'he encadenat XD) però és més que vertical, no pots equivocar-te i cal anar aguantant!

A Esperó Oest


Baixant d'aquí poso algunes cintes a Gimcam (6a+). En Josep s'hi posa i va fent, tot i que ja veig que fa algunes coses rares que no tocarien en una via aparentment senzilla. Decideixo posar-m'hi de sota -serà el "projecte del dia" i fracasso en l'intent d'encadenar! Té uns passos curiosos al principi fins una lleixa però es fan prou bé. Després toca apretar perquè la cosa es posa vertical. Les xapes estan posades d'una forma peculiar: quan són a l'esquerra cal anar per la dreta i al revés. Deu tenir algun motiu. Vaig fent fins que toca superar un tramet desplomat. Aquí novament o saps el truc o no la fas, cosa que no sol passar en vies de 6a, però ja se sap que això is different. Toca passar la mà esquerra a un invertit que no es veu a sota el sostret i fer una remada llarga cap a la dreta. Quan pilles un bec enorme que sobresurt la cosa està resolta, tot i l'aire que queda fins l'altra xapa...

Fent el que puc a Gimcam

Ha estat una tarda curiosa on només he encadenat un V+. Clarament la graduació no ajuda a triar les vies, com a mínim per fer-les a vista. Els moviments de la Gimcam, per exemple, podrien ser perfectament un grau més a molts llocs -i això que sembla que abans estava de 6a! En fi, del que es tracta és d'escalar, però si els graus tenen algun significat, penso que només és per poder triar on posar-te. Aquí i avui no han servit per això.

La tarda ha estat perfecte. El sol no ha estat excessivament molest i teníem la zona per nosaltres sols. Idíl·lic. Però ara mateix em faria mandra tornar-hi.