dissabte, 25 de setembre de 2021

Totxo de Ponent

Sortida matinal amb en Pep i en Mario als que proposo d'anar al Totxo de Ponent. Que fa temps que no escalem a Montserrat i aquí hi hauríem d'estar bé, a l'ombra. A més, hi tinc algun projecte de fa temps...

Aproximació suficientment curta sense suar gaire, aprofitant la fresqueta del matí. Tot i això, quan som al sector estem més que escalfats! Proposo als companys que comencin amb l'Aresta del Xavi (V). Tot i que em pensava que tenia una reunió dubtosa, està ben equipada. I no fa 35 metres, com diu la guia, sinó que fa uns quatre o cinc metres més que les altres.


En Mario, a l'Aresta del Xavi.

Després ens hem posat a Argan (V+). Aquí hi trobem un terreny més vertical, on s'ha d'escalar. Molt guapa!Els tres, a Argan.

Després ens n'hem anat a l'esquerra de tot, a fer Cafeïna (6a+). Una rampa d'entrada ens porta al peu del muret. Aquí hi ha uns passos tensos per acabar pillant millor canto. Després, alternança d'algun passet delicat amb zones de millor presa on es pot agafar aire. Aquesta ja comença a deixar-te escalfadet!


A Cafeïna.

Baixant aprofito per muntar la Kilibri King (7a) perquè tinc la intenció de fer-li un top-rope després. Els companys fan Cafeïna en top rope i se'n surten ben bé. Faig el meu pegue en top-rope al 7a i vaig mirant els passos i, poc a poc, vaig trobant la forma de fer-los -més o menys. Acaben quedant alguns dubtes, però.

Després de Cafeïna, els companys fan un top-rope a Teaman (6a+) i confirmen el que ja sabia: aquí s'ha d'apretar de valent! Malgrat tot, se'n surten la mar de bé.Els companys, a Teaman.

Quan és el meu torn, tinc dubtes de si tornar a fer-li un pegue en top-rope, però em decideixo a provar el 7a des de baix. L'arrencada al mur surt prou bé, però per xapar la segona suo més del que caldria: acabo fent un quasi-llançament a la bústia bona que hi ha just a sota, però amb els peus allà on toca (i l'esquerra a la franja roma relliscosa). Per pillar la tercera, abans m'he ajudat d'un bidit molt poc fondo, però ara m'han patinat els dits i me n'he anat avall. Hi ha molta humitat i realment la roca no dóna confiança en aquests moviments durs. Per xapar la quarta trobo una manera alternativa: nyapa d'esquerra, regleta/llastreta de dreta, esquerra a regleta roma i dreta amunt, creuant mà (i movent peus en conseqüència) fins pillar el bidit. Xapa. I per sortir d'aquí i anar a buscar una bústia d'esquerres molt alta, diverses alternatives: una pinça de dreta molt dolenta i estirada d'esquerra, rebotar en un hombro i pillar la bústia. O bé pinçar el bidit per la part de dalt a la dreta pillar un bolo marronet, pinçar-lo a la dreta i pillar la bústia. O bé anar a buscar una regletilla bona molt a la dreta, però quedes separat de la bústia bona... En fi, dubtes encara per a una propera visita. Però estic content d'haver-me atrevit!

 


Un bon reportatge de Kilibri King.

Just baixant del meu pegue, els companys volen més i em poso a Xorreras Negras Nunca Mais (6b) perquè li facin un top-rope. És una via molt guapa, que ja havia fet un parell de cops. Trams de placa de finura i trams de bavaresa atlètica fan que sigui molt variada. Vaig inflat del pegue anterior i m'he d'esforçar, però ja em va bé! Els companys la gaudeixen de valent i la fan amb un repòs a llocs diferents cadascú.
Els tres, a Xorreras...

Amb cinc pegues cadascú ens n'anem avall ben contents. A més, ara ja comença a entrar el sol i ens rostiríem més del compte! Arribats al cotxe ens trobem amb uns bons companys i la fem petar una estona. Ha estat una matinal ben aprofitada... deixant deures pendents!