diumenge, 13 d’agost del 2023

Bagergue

Entre caminades i visites culturals, avui ens n'hem anat a Bagergue, primer a visitar el poble, amb visita al museu inclosa, i després a escalar una estona amb la Rosa. El sector me'l va proposar el Pep P., que hi havia estat fa temps. Gràcies! Hi ha tota la informació del sector a la web de Roca en Aran.

Ens hem posat al Sector Iniciació i aquí hem optat per començar per la més evident, El Diedro (V), en part perquè hi ha gent a altres vies.

No és una via gaire senzilla, de fet demana algunes bones tibades en bavaresa i no sempre hi ha bons peus.Una de les fàcils, però no ho és pas tant com sembla...

A continuació m'he posat a La Placa (6a). Aquí hi ha algunes complicacions importants a la part inicial. S'ha de fer una bona tibada i una remada a una lateral d'hombro d'esquerra que se les porta. Després toca anar un xic cap a la dreta i ja van apareixent llastretes i peus suficients. S'ha de treballar. A la Rosa li costa l'entrada però la resta va fent. Més tard s'hi posarà una colla de joves i també els ha costat un munt...La Placa de l'esquerra és molt guapa però dóna feina al principi!

A continuació hem anat cap a l'esquerra i hem fet La d'en Bernat (V). No és senzilla per ser un quintu!


Un quintu...

A continuació hem fet la Vestidos de Verde (6a). Aquí hi ha una tibada de regleta xica que deu ser el que li dóna el grau a la via perquè jo l'he trobat bastant igual que l'anterior, si no més fàcil...


A Vestidos de Verde hi ha una tibada al principi i anar fent després.

Després de dinar ens n'he anat al sector Dur de Pelar confiant en que potser estarà a l'ombra... No, encara no li ha arribat del tot, com a mínim a la banda esquerra que és on penso que puc fer-hi alguna cosa.

Em poso a Friqui Emotions (6a). Té alguns moviments curiosos al principi. Després es separa cap a l'esquerra i va a una reunió ben amunt, que comparteix amb la seva veïna.

Baixo i em poso directament a la següent que la Rosa ja ha escalat prou per avui. Overbooking de Vias (6a) té una entrada ben curiosa! Es xapa la segona relativament bé, des de l'esquerra, però després no és gens evident com continuar. Desgrimpo i m'ho miro des de la distància i sembla que veig com fer-ho. Toca posar-se al mig de l'esperó desplomadet i fer alguna tibada aprofitant el bon canto que hi ha en un punt. Ara bé, després només hi ha coses romes romes. Vaig fent però acabo xapant la següent in extremis, agafat a la cinta. Recollons, quins passos! La resta, anar fent. M'ha semblat estratosfèrica pel grau proposat, igual té algun truc amagat, però com l'he fet hi ha una apretada de Déu!

Aquí no tinc cap foto, així que poso una foto de la paret. La Friqui Emotions va més o menys pel símbol femení i Overbooking de Vias per l'esperó desplomat negre de la seva esquerra.


Foto de les vies de la part esquerra del sector Dur de Pelar.

El sector és ben guapo. Amb més temps per dedicar-hi hi he vist algunes línies que mereixerien ser provades amb una mica de ganes! És difícil que hi torni a venir, però es mereixeria unes quantes visites!

Adjunto les ressenyes del blog web de Roca en Aran: