dissabte, 5 d’agost del 2023

RockTrip cap a Cavallers. Parada a El Viuet

Aquest estiu hem fet un RockTrip amb destí a Cavallers, amb el Ramon. Sortim amb calma i de camí parem a El Viuet, evidentment després de fer una parada a la xocolateria de Benavarri ;)

El sector és visible des de la carretera i s'hi arriba per un corriolet. Nosaltres ens n'hem anat al "Sector Derecha Oeste - I (7.4)" i aquí hem començat per la primera via: Veneno (V+). Xula i variada, d'anar fent, amb algun pas més picantó.


A la primera de la tarda, encara a l'ombra.

A continuació, fem la de la seva dreta Besiberri Highway (V). Aquesta segueix la fissura i té la seva gràcia. També hi ha alguna apretada si no s'aprofita tot el que hi ha a l'abast.


Al díedre, la via més evident d'aquest pany.

Baixant d'aquí m'he mirat la via de la seva dreta, Sis de Sup (6c+) i li hem posat cintes perquè m'ha semblat factible intentar-la des de sota, sense provar res. La primera xapa queda una mica alta i surto amb la corda xapada. Després ve un tram ben curiós, amb alguns punts on s'ha de treballar de valent. Apretant les dents arribo a la darrera xapa, que xapo amb les primeres falanges de dos dits posades no sé com a una fissureta vertical. Des d'aquí hi ha un altre moviment dur, que no aconsegueixo llegir amb el cronòmetre que va passant inexorablement mentre es van inflant els braços. Em penjo i m'ho estudio. Cal aprofitar alguna petita rugositat de peu mentre vas a la dreta, amb presa molt justa per les mans i acabar arribant a la R amb millor canto. Seria factible fer-li un segon pegue, però no és moment per fanatismes, que tenim molts dies per endavant. A més, ara ja està entrant el sol i torra de veritat!


Fent la Sis de Sup... no sé si el nom fa la cosa...

Després mirem el sector "Derecha-Sur" i s'hi veuen vies molt guapes, però ja estan al sol. També mirem mirem el "Derecha Oeste - II" on hi ha vies llargues que fan molt bona pinta. Al final, acabem al sector "Derecha Este II (7.9)", que està a l'ombra. 

Em poso a No Deje el Camino (6a+). Es tracta d'una via vertical, molt mantinguda, de continuïtat. Cal fer un canvi cap a la dreta en un punt, per mi el crux de la via. Després, anar fent i aguantant fins la reunió. 25 metres i nou xapes. Deixa bon gust de boca i els braços ben contents.


No Deje el Camino, un bon consell! No et pots equivocar o pringaràs!

Amb aquesta collita ens donem per satisfets, que demà al matí toca tornar a tibar i no volem passar-nos. En tot cas, és un bon sectoret de calcari amb diverses orientacions i, per tant, apte per totes les hores del dia!



I per allà...
I per més enllà