dimecres, 9 d’agost del 2023

Cavallers, placa Xalmet

Avui ha de fer més calor i ens plantegem la placa Xalmet, a l'ombra al matí. Cada dia hi hem vist gent, sembla que és un sector popular. Efectivament, quan hi arribem, després de diversos contratemps amb mossos inclosos, hi ha força gent.

Ens plantegem la #25 de la guia, Arfonzopenco (6a) però diu 38 metres 10 seguros i ens comenten que cal anar bé de coco... Així que, canviem de plans!

Anem cap a l'esquerra i comencem amb el que deu ser una combinació La Farradura i Directa Fiebre (V+). Uns metres d'anar fent però amb alejillos importants em porten a un lloc on gairebé segueixo recte amunt, però toca anar més a l'esquerra! Via d'anar fent, molt xula!


A la primera del dia.

Després, ens posem a La Farradura (6a+), una via de quatre estrelles segons el llibre del Luichy. Des de sota, la placa sembla que serà impossible. Però van sortint llastretes i regletes que permeten anar progressant prou bé. A la part final toca agafar quelcom a sota un sostret i fer un pas cap a la dreta, per mi, el crux de la via, i m'ha costat de llegir i d'executar. Per sort, surt a vista!




Una via quatre estrelles!

Aprofitem la reunió per anar fent coses. Primer, El Tío Calambres (6b+) en top rope. De l'estil de l'anterior, amb passos fins, algun de molt fi, i un crux per pillar un invertit. Molt guapa. Surt a la primera, però des de sota no hagués tingut el coco per fer els moviments.



Som els reis del top-rope!

Des de la mateixa reunió, un altre top-rope a Cándida Ingenuidad (6c). Passos de regletes de pocs milímetres. Crux per creuar a una visera vertical que queda molt a l'esquerra, en un moviment amb peus molt llisos (roca sense granets). Surt amb un repòs posterior per no haver visualitzat que toca sortir del bec anant a buscar laterals d'esquerra. D'aquí, rebotar dreta a una lateral vertical bona i pujar peus. La resta, molt bé!


Fins i tot ens atrevim amb els 6c's...

La segona anècdota del dia el protagonitza una cordada alemanya. Sento que ella li diu a ell que ens demani informació. Em pregunten en anglès sobre una via i li responc en alemany. Fins aquí, ho han donat tot per "normal"! Però després ella em sent parlar amb en Ramon, lògicament en català, i va i em diu:

- "Com és que parles tan bé el català?" I jo:

- "Voldràs dir-me: com és que parles tan bé l'alemany?" Ella:

- wtf??

- XD



El vam fer ahir, però és el tancament del RockTrip d'enguany!