dilluns, 7 d’agost del 2023

Cavallers, el Casco i Plaka Tuka

Tercer dia d'activitat. Avui fem una volta pels sectors de Cavallers per anar-nos situant. Ahir vam veure gent escalant al sol sense morir en l'intent i avui acabem al Casco, a la cara sud. El sol és intens però l'aire és fresc fins al punt que, estant a l'ombra dels arbres, convé posar-se una capa més.

A la cara sud del Casco hi ha, sobretot, adherència. Comencem amb la #18, Hot Rock (V). Una xapa per protegir un ressalt finet d'entrada, molts metres de tràmit i segona xapa bastant amunt, en terreny vertical, cosa que vol dir que s'ha de tibar de fissura. Bon canto i algunes contorsions per agafar bones preses de mà. Alejes que et fan vibrar i una entrada a la reunió fina, fina.


Vibrant amb la primera del dia.

Decideixo que no vull passar més por i fem la 0% de Materia Grisa (V+) en top-rope, aprofitant que comparteixen reunió. Del mateix estil: un tram vertical amb fissura que s'ha de treballar en bavaresa i uns trams fins, fins, fins. 5 xapes en 25 metres això sí, la primera és molt amunt i és realment fàcil. Tot i així...


A Materia Grisa.

Després fem Pánfila (IV+). Surt bé, com no podria ser d'altra forma, però "si això és IV+, jo sóc monja". La reunió serveix per muntar un top rope accidentat a la següent via.


Lluitant de valent als IV+!

Fem Muerde el Polvo (6a). Passos de levitació, però li anem agafant el truc. Cal aprofitar coses mínimes de peus i empènyer molt sovint avall. I, curiosament, els peus aguanten! Molt agònicament però va sortint.


Contorsions després dels incidents per muntar el top-rope...

Després fem Amor de Gato (6b+). Té un pas bloquero als voltants de la segona xapa, on cal arribar a una "bona" presa de mà esquerra i pujar peus fins pillar quelcom raonable de mans. Després, van sortint cosetes, serà que ens acostumem al tacte. El Ramon la prova baixant de l'anterior i té problemes per arribar a la "bona" presa i li cosa algunes relliscades avall. Em surt a la primera i no tinc clar que el 6a d'abans sigui tant més fàcil...


El Ramon al 6b+. Assegurant còmodament des de l'ombra...

Mengem una mica i passem a la Plaka Tuka.

Això ja és diferent, més "normal": terreny vertical i canto. Em poso a La Brigada (V) acompanyat d'algun friend perquè veig un aleje que m'hi sobra. Via d'anar fent, poso un camalot groc al darrer tram abans de la reunió.


Aquí ens atrevim amb els quintos!

Per variar, m'atreveixo a fer-ne una altra des de sota, la Asco de Casco (6a). Molt guapa, canto bo amb un crux un pel més picant, però bé.


El Ramon a Asco de Casco.

El Ramon ha acabat per avui i jo encara li faré un top-rope a Lindo Pulgoso (6a+). De l'estil de l'anterior, amb una apretada més intensa.

Entre una cosa i una altra he acabat fent 8 vietes... Pocs rotpunkts però vies molt disfrutades! Poc a poc li anem trobant el gust a l'adherència. Ara bé, el coco no s'acaba de motivar entre el terreny desconegut i els alejillos. Però ja n'aprendrem algun dia!