diumenge, 20 d’agost del 2023

Totxo de Ponent

Avui hem sortit amb en Pep. Hem buscat un sector a l'ombra i ha sorgit la idea del Totxo de Ponent. Repassant el blog veig que li he fet visites el 2009, 2010, 2012, 2018 i el 2021. A la darrera visita també hi havia en Pep.

Hem escalfat amb Argan (V+). En Pep també la fa des de baix i li surt excepte un pas on s'ho ha de mirar una mica.


En Pep, a Argan.

Després hem fet Teaman (6a+). Per mi ha estat com tornar a anar a vista i confirmo la impressió de les altres vegades: és bastant exigent. Una entrada tiesa amb algun forat, seguida d'un bon tram on s'ha d'anar tastant a dreta i esquerra, amb llastres, laterals i roms... De fet, fins que no he tingut el peu sobre d'una pedra marronosa, bastant amunt, no he respirat alleugerit!


En Pep, a Teaman.

Per continuar amb el mateix tarannà, ens n'anem a l'esquerra de tot, a fer la Cafeïna (6a+). Un mur vertical amb els forats justos, un tram d'escalar amb les mans baixes, en equilibri, i un tram més vertical però on va sortint la presa suficient et deixen a la diagonal final que mena a la reunió. Aquí aprofito per passar la corda per la reunió de la Kilibri King (7a) a la que li vull treure l'entrellat. En Pep fa la Cafeïna força bé però s'ha de penjar en un punt. Llàstima!


A Cafeïna.

Després li faig un top-rope a Kilibri King i vaig treient tots els passos. En Pep també li fa un tast i va fent la majoria de trams, excepte el crux. Després li faig un segon pegue en top-rope i encadeno. Un altre dia hauria de sortir des de sota!


Al meu projecte, Kilibri King.

M'apunto coses: entrada per la dreta, anant a buscar una llastreta vertical per mà esquerra i la mateixa llastra per la dreta horitzontal un xic més amunt, pujar peus, bustieta de dreta, pujar  (no per la franja roma d'esquerra) i bona bústia per xapar la segona. D'aquí, aprofitar un sistema de bustietes per anar a buscar una mitja lluna per mà esquerra a l'esquerra de la tercera xapa. Un canto marronós a l'esquerra d'això pot facilitar el xapatge però cal mantenir esquerra a la mitja lluna. D'aquí, pujar peu dret a un bolo bo, peu esquerre a una pedra que fa baixada en diagonal i remada fins pillar amb dreta una regleta que queda alta en diagonal a la dreta, força amunt. Esquerra a regleta romilla. Creuar dreta a una altra regleta romilla, moure peus i pillar el bidit bo amb esquerra. Xapar la quarta. Pujar peus i remada amb dreta a una altra regleta, alta i en diagonal a dreta. Esquerra a pinça, dreta a cantillo marronós punxegut, moure peus i pillar bústia bona d'esquerres. Remada amb dreta al forat final, bo en lateral. Xapar cinquena. A partir d'aquí buscar-se la vida: bastanta cosa roma, cal aprofitar bé el gran bolo que surt enfora i que costa de fer treballar bé.

Hem marxat just quan el sol entrava al peu de via. Hem suat per la xafogor, però hem estat a l'ombra!